Kérdésed van? Töltsd ki az űrlapot és visszahívunk!
Ingyenes visszahívást kérek

Taxis tanfolyam

Taxis vizsga 2 hetente Budapesten vagy bármelyik megyeszékhelyen. Taxi vezető tanfolyam mindössze 3 nap alatt, rugalmas időbeosztással. Hétvégi tanfolyamok és vizsgák is. Taxis tanfolyamainkra akár ONLINE is beiratkozhatsz.

Taxi gépkocsivezető - a közúti közlekedési szolgáltatás keretében személyszállítást végző személygépkocsi vezető.
Taxi gépkocsivezetői tanfolyam - személygépkocsival közúti személyszállítási szolgáltatás végzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati képzés, mely vizsgával zárul.
Taxis igazolvány - a sikeres taxi vezetői vizsga után a Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége által kiadott engedély, mellyel személytaxi szolgáltatás végezhető az adott megyében.

Taxis tanfolyamok ára


 • személyes beiratkozás Budapesten több helyen, valamint Monoron és Miskolcon
 • ONLINE beiratkozás bárhonnan taxis képzéseinkre
 • mindössze 3 napos, gyorsított tanfolyam, hétvégén is
 • taxis vizsga 1 nap alatt hétvégén is
 • INGYENES internetes tananyag
 • profi oktatók, hatékony oktatás, kiemelkedő eredményesség
 • részletfizetés ÁTUTALÁSSAL is
 • kihelyezett taxis tanfolyamok az országban

Fontos! A taxis tanfolyamhoz NEM, de munkavállaláshoz már szükséges a 2-es csoportú orvosi alkalmassági és a PÁV II, így érdemes - akár a beiratkozás előtt - megszerezni őket.

Jelentkezni akkor tudsz taxi vezető képzésre, ha van érvényes, legalább 2 éves, nem kezdő B kategóriás jogosítványod.
ONLINE így iratkozhatsz be:

 1. Hívhatod autósiskolánkat (06 30 234 0034), kérhetsz visszahívást a jobb oldali dobozban, írhatsz nekünk vagy jelentkezhetsz lejjebb a taxi vezetői vizsgaidőpontoknál.
 2. Küldd el emailben a
  - személyi igazolvány (vagy útlevél)
  - lakcímkártya
  - jogosítvány másolatod (külföldi jogosítvány is lehet)
  - ill. ha van magyar telefonszámodat.
 3. Emailben megkapod a taxi vezetői tanulmányi szerződést és adatlapot, melyeket kitöltve és aláírva küldd vissza nekünk postán (postacím az oldal alján).
 4. Közben utald át az első részletet, 50.000 Ft-ot.
  Utalási adatok: GyorsJogsi Kft.
  12011856-01378765-00100000
  A közleménybe MINDENKÉPP írd bele a neved/résztvevő nevét és hogy "TAXI".
 5. A papíroknak és az első részletnek az adott vizsgaidőpont napja előtt 10 nappal be kell érkeznie autósiskolánkhoz!
 6. Mindeközben egyeztetünk Veled a taxis tanfolyam időpontjáról és helyszínéről.

SZEMÉLYESEN is intézheted a beiratkozást autósiskolánknál, ezt alábbi irodáinkban tudod megtenni:

A taxi vezetői tanfolyam elméleti képzése mindössze 3 napos (28 óra), hétvégi oktatással is. Az elméleti órákat a tervezett vizsgaidőpont előtt, rugalmasan, a tanulókhoz igazítjuk. Taxis tanfolyamokat Budapesten vagy legalább 10 fő esetén bármely megyeszékhelyen tartunk.
A tanuláshoz INGYENES internetes tananyagot biztosítunk, melynek segítségével otthon is tudsz készülni taxis vizsgádra. Elméleti oktatónk több évtizedes szakmai tapasztalatával pedig a legprofibbak egyike.

Az elméleti és gyakorlati taxis vizsga

A taxis tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgája 1 napon zajlik. Beiratkozás után 10 nappal akár már vizsgázhatsz is. A vizsgára jelentést autósiskolánk intézi.

A taxi vezetői vizsga az alábbi részvizsgákból épül fel:
- taxis kresz vizsga (papír tesztlapos írásbeli)
- helyismereti vizsga (szóbeli)
- szakmai ismeretek (papír tesztlapos írásbeli vizsga)
- forgalmi vizsga (gyakorlati vizsga)

A taxis elméleti kresz vizsga papíralapú tesztlapon zajlik, amin 50 taxis kresz (Közlekedési ismeretek) kérdést kapsz majd. A tesztlap 70 pontos, ebből 7 hibapontod lehet, vagyis minimum 63 pontot kell elérned a sikeres kresz vizsgához.
Ha a kresz vizsga nem sikerül, attól még nem veszik el a meglévő jogsidat!!!
A szóbeli helyismereti vizsga 1 db 2 kérdéses tételhúzásból épül fel, az első kérdés a helyi hotelek, kórházak, látványosságok felsorolásából áll, a második pedig egy úti célhoz való eljutás elmagyarázása térkép alapján.
A szakmai ismeretek vizsga 25 kérdéses írásbeli tesztlap, amiben max. 5 hibapontod lehet (utasfelvétel, fuvarvállalás, díjszabás, hibaelhárítás).
A gyakorlati taxis forgalmi vizsga 50 perces vezetésből áll, amit iskolánk taxi gépkocsiján kell végrehajtani.

Taxis továbbképzés

Taxi továbbképzésre kötelezett, akinek a korábban megszerzett taxi vezetői engedélye 5 éves. A továbbképzés elvégzésének határideje 2017. dec. 31.
A vizsgán a 2 tesztlapot kell kitöltened (kresz és szerződési feltételek tesztlap)

Sikeres vizsgáid után a megszerzett taxi vezetői vizsgaigazolást a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól autósiskolánk kapja meg. Ezután a tanuló előre egyeztetve központi irodánkban tudja átvenni vagy iskolánk eljuttatja neki.
A taxiengedély kiváltásához az adott megye illetékes Közlekedési Felügyelőségét kell felkeresned, ahol a vizsgaigazolás birtokában és az alábbi feltételek teljesítése mellett kérelmezheted a Hatóságtól a taxis igazolvány kiállítását.
Engedélyed arra a városra és annak megyéjére kapod, ahol a taxis vizsgát letetted.
A munkavállaláshoz már szükséges a 2-es orvosi alkalmassági igazolás, mely 5 évig érvényes, így 5 évente időszakos orvosi vizsgálaton kell részt venni, ezután az új igazolással kell felkeresned a Nemzeti Közlekedési Hatóság illetékes Felügyelőségét és kérelmezni az új taxivezetői engedélyed.

Másik megyére bővítenéd taxi vezetői engedélyed?

Ha más megyére szeretnéd bővíteni taxis engedélyed, akkor külön gyakorlati helyismereti vizsgát kell tenned. A vizsgát csak azon a megyeszékhelyen teheted, ahová szeretnéd a bővítést kérni, vagyis ahol szeretnél dolgozni.